Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po jordańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mielone mięso 80 dag
migdały 10 dag
bazylia
oregano
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
olej do smażenia
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po jordańsku

Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Podsmażamy.Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła.Mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu .Do osolonej gotującej wody wsypujemy migdały i ryż. Gotujemy do miękkości. Wykładamy na talerze.Na wierzch kładziemy mięso, które następnie polewamy jogurtem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.03.2011 00:12
dobre
buksiak12 26.08.2010 15:55
interesujące
Dorota71 26.08.2010 15:26
z chęcią wypróbuję ten przepis
Emilia22 26.08.2010 15:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak