Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka przyprawiona dzikim ziołem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bylica pospolita 2 szczypty suszonych pączków kwiat
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
mąka pszenna 1 łyżeczka
małe cebulki kilka
wino czerwone 1 (ziołowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka przyprawiona dzikim ziołem

Kaczkę umyć i osuszyć .Podzielić na porcje i natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Mięso usmażyć na rumiano i podlać winem.Dodać taką samą ilość wody,dwie szczypty dzikiego zioła i obrane cebulki. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec przez ok. godzinę do miękkości mięsa.Mięso wyjąć , a sos postawić na ogniu ,zagotować i zagęścić odrobiną wody wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.07.2013 22:14
Dziś jestem tak głodna że zjadłabym wszystko :)
PaniMISIOWA 20.05.2012 09:56
ale apetyczna!
romanrafal
romanrafal 15.02.2012 09:14
świetna kaczusia
smakowita 09.02.2012 18:59
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 04.01.2012 13:43
nie znam bylicy,ale kaczka wygląda smacznie
mala2021 11.11.2011 12:12
ciekawy przepis,muszę wypróbować
treonina 28.09.2011 23:32
szkoda że nie mogę jeść kaczki... przepis cudowny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak