Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowa babka z wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier drobny 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op.
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiśnie 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowa babka z wiśniami

Do białek dodać cukier, cukier waniliowy i ubić na błyszczącą sztywną pianę.Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z ubitymi białkami (mieszać najlepiej drewnianą łyżką).Dodać wiórki kokosowe i mrożone wiśnie.Ciasto wymieszać i wylać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni i piec ok. godziny .Trochę trwało wysuszenie ciasta ,ale się udało.Upieczoną lekko przestudzona babę wyłożyć do góry dnem i posypać obficie cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.05.2012 15:34
zjadłabym
PaniMISIOWA 01.05.2012 13:18
mniam!
cooleczka 14.03.2012 14:18
super
smakowita 09.02.2012 19:01
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 09.02.2012 18:57
wygląda ładnie
misia53 19.01.2012 21:01
ciekawa- na białkach.....
misia53 19.01.2012 21:01
ciekawa- na białkach.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak