Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czerwoną porzeczką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 6
cukier drobny 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
porzeczka czerwona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czerwoną porzeczką

Jaja wbić do misy dodać cukier i ubić na puch .Dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać olej i delikatnie wymieszać(najlepiej drewnianą łyżką). Przelać ciasto do (średniej wielkości )blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch rozłożyć owoce porzeczki opłukane i obtoczone w mące. Pieczemy w 160 stopni przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 02.08.2013 17:14
słuszna uwaga ! proszku do pieczenia ma być 2 płaskie łyżeczki
31.07.2013 18:10
A gdzie proszek do pieczenia w składnikach?????????????????
Katarzyna59 18.07.2013 07:14
fajne ciasto
PaniMISIOWA 07.05.2012 18:26
wyborne
MAR3STA 25.04.2012 22:11
pyszne
jasiek 09.03.2012 17:14
ładne
smakowita 09.02.2012 19:03
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 08.02.2012 16:14
lubię ciasta z owocami,łatwy przepis
Tomasz17 30.10.2011 22:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak