Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola smażona z czosnkiem i dymką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3 posiekane
czosnek 5 ząbek
buloin z kury 200 ml
masło 3 łyżki
sos sojowy 1 1/2 łyżki
cukier 1 łyżka
fasola 50 dag
wino ryżowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola smażona z czosnkiem i dymką

Obciąć końcówki strąków fasoli przeciąć na pół.Zagotować bulion włożyć fasolkę i gotować tak długo aż płyn całkowicie wyparuje od czasu do czasu mieszając Na patelni rozgrzać masło dodać dymkę zmiażdżony czosnek i smażyć 30 sekund.Dodać fasolkę dokładnie wymieszać smażyć kolejne 30 sekund Wlać przygotowany wcześniej z podanych składników sos wymieszać smażyć jeszcze chwilę i podawać jajo gorącą przystawkę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak