Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażanowa przekąśka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztyka
pomirory 2 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
majonez 0,5 złoika
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażanowa przekąśka

bakłażany kroimy w piastry, solimy, zostawiamy, aż puszczą sok, następnie wycieramy ręcznikiem papierowym i smażymy na gorącej oliwie, odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu
pomidora parzymy, kroimy w plastry,
czosnek przeciskamy przez praskę
każdy plaster bakłażana smarujemy czosnkiem, układamy na nim plasterek pomidora i łyżeczkę majonezu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.04.2012 17:19
super
marcinek 25.11.2011 14:27
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak