Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
jajko 1 szt
ciasto francuskie 1 op
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Następnie przestudzić, wymieszać z żółtym serem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto rozmrozić, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz, złożyć na pół i zlepić brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 200 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.04.2013 07:32
już dawno nie jadłam
Motorek 13.07.2012 08:27
smaczne
mirosława4 26.10.2011 19:51
smaczne
patusia 28.09.2011 13:22
Robie podobnie, rewelacja! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak