Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy krupnik według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna pęczek
ryż 1 1/2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy krupnik według Agi

Mięso opłukujemy,wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy.Włoszczyznę obieramy(ze trzy marchewki,pietruszkę,kawałek selera i pora +zielone listki),myjemy.Z wywaru zbieramy burzyny,marchewkę trzemy na grubej tartce i z resztą warzyw dodajemy do wywaru.Wkładamy kostkę rosołową.Wsypujemy ryż.Od czasu do czasu mieszamy.Gdy ryż jest już miękki,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 30.06.2013 09:41
zdrowa zupka
Dorian 07.02.2012 08:23
pycha
Wacław 06.02.2012 10:26
uwielbiam krupnik
melonik 05.01.2012 07:48
mniam
Krystyna32 01.01.2012 10:29
pycha
irenka 20.12.2011 21:30
moja ulubiona zupa
Ania67 07.10.2011 09:26
pyszny
joanna77 06.10.2011 12:04
uwielbiam taki krupnik
Kuchareczekjeden 28.09.2011 20:08
uwielbiam
ronald88 28.09.2011 17:07
super
agnieszka137 28.09.2011 13:31
bardzo smakowity
patusia 28.09.2011 13:12
Pycha taki krupniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak