Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 st
pomidory 4 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/2 szkl
wino białe 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w pomidorach

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie zrumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie. Gdy udka nabiorą złocistej barwy, przełożyć do rondla, oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Podlać winem i dusić około 15 minut. Po kwadransie dodać obrane ze skórki, pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.04.2013 07:35
bardzo fajne
Dorota59 12.10.2012 19:16
zapowiada się smakowicie
mirosława4 13.12.2011 18:42
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak