Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet śliwkowy z żurawiną według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
skórka otarta z cytryny
cukier waniliowy 10 dag
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet śliwkowy z żurawiną według Agi

Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki.Wkładamy do zamrażarki na dwie godziny.Po tym czasie wkładamy śliwki razem z cukrem waniliowym,skórka otartą z cytryny i żurawiną do malaksera.Miksujemy na gładką masę.Przekładamy sorbet do mocno schłodzonego naczynia.Wstawiamy do zamrażarki.Wyjmujemy na 5 minut przed podaniem aby nieco zmiękł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.03.2012 17:41
świetny!
Rybciia 11.02.2012 18:10
same witaminki!!!
Krystyna32 01.01.2012 10:30
super
Ania67 06.12.2011 09:04
oryginalne
rutynka 20.10.2011 10:51
palce lizać!
joanna77 06.10.2011 12:06
wyśmienity
piotereq 01.10.2011 09:33
super
Kuchareczekjeden 28.09.2011 20:07
swietny przepis
ronald88 28.09.2011 17:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak