Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Migdałowa z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 150 g
masło 150 g
migdały 150 g
rum 4 łyżki
kardamon 1 łyżeczka
skórka z cytryny 1 łyżeczki
jajko 8 sztuk
cukier 170 g
mąka krupczatka 140 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Migdałowa z rodzynkami

Rodzynki podgrzewać w rumie do napęcznienia Masło przyprawy i 70 g cukru ucierać dodając żółtka. Białka posolić ubić pianę i powoli dodawać do nich 100 g cukru Mąkę wymieszać z migdałami i rodzynkami Masę z żółtek wymieszać z pianą z białek i z mąką z migdałami i rodzynkami.Otrzymane ciasto włożyć do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem.Powierzchnię ciasta wygładzić piec 60 minut upieczoną babkę wyłożyć z formy na tacę po 20 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak