Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z gruszką według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
gruszka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajko
mleko
sól
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z gruszką według Agi

Mięso opłukujemy,osuszamy i rozbijamy.Posypujemy delikatnie solą i pieprzem.Panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu.Na prawie gotowym kotlecie układamy plaster gruszki i kilka kawałeczków papryki.Przykrywamy żółtym serem i dalej smażymy aż do rozpuszczenia sera.Ja czasem przykrywam całość pokrywką.Podajemy z ziemniaczkami posypanymi świeżą bazylią.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 21.12.2012 21:11
mniam, wykwintne ale i proste, super przepis :-)
Anna152 07.02.2012 08:31
mniam
Anna152 07.02.2012 08:31
mniam
Anna152 07.02.2012 08:31
mniam
Joanna108
Joanna108 18.01.2012 19:15
prześliczne
novita23 05.01.2012 15:48
super
Krystyna32 30.12.2011 16:44
extra
irenka 10.12.2011 22:38
super,coś dla mnie
iza15 24.11.2011 19:53
pyszny
Mariusz10 13.10.2011 22:57
genialny ten schab!
Tika4444 10.10.2011 15:46
świetny pomysł
joanna77 06.10.2011 12:07
mniam
Renataj 29.09.2011 10:02
Mięsko ze skłodkim akcentem -pycha
Henryka2 28.09.2011 23:05
Bardzo apetycznie się prezentuje.
Kuchareczekjeden 28.09.2011 20:05
oryginalne połaczenie smaków
ronald88 28.09.2011 17:07
super
ronald88 28.09.2011 17:07
super
Magdalena67 28.09.2011 14:17
pięknie wygląda
ben-ka 28.09.2011 12:15
uwielbiam połączenia mięsa z owocami,mnie taki kotlecik by zadowolił:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak