Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pieczarkowa z ryżem i ziemniaczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
pieczareki całe 7 szt
śmietana 12%
ryż brązowy 1 szklanka
szczypiorek
Kucharek przyprawa uniwersalna
przyprawa w płynie
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pieczarkowa z ryżem i ziemniaczkami

W garnku z wodą gotujemy udko . dodajemy przyprawę uniwersalną . Gotujemy ok 15 min .Dodajemy ryż ,pokrojone ziemniaczki i starte na tarce duże oczka marchewke i pietruszkę .Gotujemy ,Następnie dodajemy pokrojone pieczarki .Doprawiamy przyprawa wpłynie .Na koniec zupkę zalewamy śmietanką i już nie gotujemy .POsypujemy posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela5 29.09.2011 08:18
pycha
owocówka 28.09.2011 09:11
smaczne
halinka1011 28.09.2011 07:58
świetny przepis
Gabriela7 28.09.2011 07:55
pyszne
iwa643 28.09.2011 07:08
Doprawiamy pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak