Potrawka jednogarnkowa.

Potrawka jednogarnkowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasy cienkiej (śląska lub podwawelska)

    0,5 kg
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • PUSZKA CZERWONEJ FASOLI

    1 szt
  • cząbru suszonego

    1 płaska łyżka
  • suszonego majeranku

    1 czubata łyżka
  • suszonego czosnku granulowanego

    1 łyżeczka
  • gęstego przecieru pomidorowego

    300 ml
  • wody

    150 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1 szt
  • bulion

    1 kostka, na wędzonce
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w pół plastry, cebulę posiekać.
Podsmażyć dobrze kiełbasę, pod koniec dodać cebulę i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę. Przełożyć do rondla.
Cukinię umyć, wraz ze skórką pokroić w pół plastry (ok.4 mm grubości), podsmażyć na oleju, posypać cząbrem,czosnkiem i dodać do kiełbasy.
Fasolę czerwoną opłukać z zalewy, osączyć i dołożyć do pozostałych składników.Zalać je przecierem pomidorowym i wodą, wsypać majeranek i wrzucić kostkę bulionową na wędzonce. Doprawić pieprzem i solą (nie za dużo bo bulion i kiełbasa są słone).
Podawać z pieczywem ew. z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

23.06.2011 22:15
wygląda apetycznie

anecia04

17.11.2010 11:32
jednogarnkowe potrawy są zawsze syte, szybkie i tanie

kasiurek

31.10.2010 08:21
fajny przepis

eli_555

05.10.2010 23:05
Pyszne danko.

wedith1

24.09.2010 20:56
Super! Przepis do wypróbowania:)

misia53

21.08.2010 21:53
Fajna Ewciu kolacyjka!

aginaa

02.07.2010 14:18
lubie to:)

SmacznaPyza

27.06.2010 12:34
super! świetne danie na szybką kolację!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat