Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraków ćwikłowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki cwikłowe 4 szt
seler naciowy 2 łodygi
pomarańcza mała 1 szt
olej 1 łyzka
sok z cytryny 1 łyżka
woda 1 łyzka
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraków ćwikłowych

Buraki obrać ,opłukać na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z pomarańczy ,łodygi selera pokroić w półplasterki ,i połączyć z burakami .Czosnek obrać ,posiekać i utrzeć z szczyptą soli ,dodaj olej ,sok cytrynowy ,wodę ukręcić sos i polać nim buraki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.05.2012 08:58
fajna
kamyk 05.05.2012 21:41
super
Ada-Gaba 01.01.2012 10:46
pyszna,mniam
Wojt@s
Wojt@s 27.12.2011 08:44
extra
mic 15.12.2011 13:06
bardzo lubie
ronald88 25.11.2011 09:27
ciekawe
Wojt@s
Wojt@s 23.11.2011 09:19
ciekawe musze spróbować
mic 30.10.2011 09:28
lubie ja, jest bardzo smaczna
misia53 23.10.2011 22:05
smakuje mi połączenie buraczka z selerem , nie robiłam tylko z naciowym więc nowa propozycja
Izabela/bella81 06.10.2011 09:19
ciekawe
Teresa19 29.09.2011 08:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak