Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy zawrót głowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 800 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder 6 łyżek
owoce
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy zawrót głowy

Jogurty wymieszać z cukrem pudrem,żelatynę rozpuścić w pół litrze wody i wymieszać z jogurtami,dodać pokrojone w kawałki owoce i wylać na formę lub tortownicę. Włożyć do lodówki,po dwóch godzinach wylać na jogurtowy tort galaretkę. Włożyć ponownie do lodówki aż do skrzepnięcia. Podawać zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 19.07.2012 08:56
mmm świetny
Jodaj 21.01.2012 09:18
i smaka tylko Pani zrobiła :) mniam :)
Papryczka 27.10.2011 11:50
pyszny
novita23 14.10.2011 11:22
super
Juleczka20 11.10.2011 12:33
wyśmienite:) robiłam wczoraj
Justyna Jussstiii 11.10.2011 11:34
super
malaczarna23 05.10.2011 10:02
do Lotar-a: nie było żadnych grudek,poprostu przy robieniu deseru dodałam trochę startej skórki z cytryny,a żelatynę należy rozpuścić we wrzątku,i tak właśnie gorącą wlewałam do zimnego jogurtu bo tak właśnie ma byc i z deserem nic się nie dzieje:)pozdrawiam
Katarzyna/kate1980 29.09.2011 20:23
ślicznie wyszło
1j1o1l1a1 28.09.2011 13:38
i tak zjadłabym, co tam grudki:)
Lotar 28.09.2011 09:34
No tak, nie podałaś w jakiej wodzie rozpuścić żelatynę- gorącej czy zimnej. Poza tym po co aż pół litra wody ? I wlewałaś pewnie ciepłą żelatynę do zimnego jogurtu, bo na zdjęciach widać nieapetyczne grudki....
Magdalena67 27.09.2011 23:38
Ale mam smaka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak