Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z malinami

Na masę:
5 białek
1 szkl. cukru
2 budynie śmietankowe
1/2 szkl. oleju


1/2 kg malin
cukier puder

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść podzielić na 2 części i zamrozić. Na blaszkę zetrzeć 1 część ciasta. Podpiec ok 20 min w tem. 180*C. Ubić białka na sztywno, dodać cukier. Kolejno dodawać powoli budynie, na końcu wlewać mała strużką olej. Na podpieczony spód wyłożyć masę białkową. Układać maliny. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec 30 min w tem 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak