Udka estragonowe z grilla.

Udka estragonowe z grilla.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udek z kurczaka,

    5 sztuk
  • soli

    2 płaskie łyżeczki
  • papryki mielonej słodkiej

    2 łyżeczki
  • papryki mielonej ostrej

    2 łyżeczki
  • estragon

    4 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, podzielić udka na połowy. Osuszyć, lekko posmarować olejem.
Sól, estragon, papryki słodką i mieloną wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin (można doprawić dzień przed grillowaniem).
Mięso piec na grillu, często przewracając na drugą stronę. Najlepiej wybierać mniejsze udka, by dobrze się dopiekły w środku. Mięsko pięknie pachnie i świetnie smakuje. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

17.02.2013 12:51
z estragonem udek nie robiłem, aż mnie zaciekawił ten pomysł

adam1f

21.09.2012 00:36
dobre

Miki

03.07.2012 08:32
super

SmacznaPyza

26.06.2010 08:27
ja przeważnie piekę z tymiankiem - muszę spróbować z estragonem...ciekawe czy nam zasmakuje....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat