Kluski szpinakowe

Kluski szpinakowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony posiekany szpinak

    1 op
  • twaróg

    30 dag
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 szkl
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgniatamy twaróg i dodajemy szpinak, jajka , mąkę .Solimy do smaku. Mieszamy ciasto aż będzie odpadać od łyżki. Do garnka z osoloną wrzącą wodą dodać oliwę.Nabierać łyżeczką ciasto i wkładać do wody. Gdy wypłyną do wierzchu gotować ok 2 minut.Wyjąć i posypać serem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat