Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 30 gram
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1/3 puszki
pomidorki truskawkowe 5 sztuk
rzodkiewki 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet sherry 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
winogrona 1 (rodzynkowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką

Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona. Oprószyć solą i pieprzem. Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 14.05.2013 18:13
super połączenie
cooleczka 21.02.2013 10:33
też chętnie wypróbuję ten przepis
safcia 07.06.2012 21:52
uwielbiam takie sałateczki
bbeeaa 04.11.2011 11:11
uwielbiam sałatki, tej tez spróbuję
BernadettaP 03.10.2011 21:36
Rzadko używam roszponki, bo ciężko dostać świeżą w sklepie, ale jak trafię, to muszę koniecznie wypróbować Twój przepis :-)
Weronika_eM 02.10.2011 22:41
przepyszna sałatka
matriasik 27.09.2011 14:29
Smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak