Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
słonina do polania 4-5 dag
sól do smaku
mięso mielone 50 dag
cebula 5 dag
tłuszcz 3 dag
pieprz do smaku
bułka czerstwa 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

NAdzienie: cebulę obrac, posiekac, zrumienić na tłuszczu. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Przepuscic przez maszynkę razem uduszonym mięsem. Dodać usmazoną cebulę , sól, pieprz i starannie wymieszać. Nadzienie powinno byc geste.

ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę da razy. Wymieszać z mąką i jajkiem. Formować z ciasta placuszki, wykładać nadzieniem i zlepiać. Kształtować kule. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę partiami, aby swobodnie pływały. Gotować około 5 minut od zagotowania Wyjmować łyżką cedzakową. Okrasić stopnioną słoniną, wedle upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 14.02.2013 08:03
Super lubie pyzy z mięsem.
kasienka23 27.03.2012 20:46
bardzo je lubię
Sroczka 22.02.2012 12:34
Moje ulubione kluski.
Marzena34 11.02.2012 17:49
wspaniałe
jerry1 27.01.2012 09:32
dobre
leonkot 31.12.2011 12:01
super!!
leonkot 31.12.2011 12:01
super!!
junox 07.12.2011 11:39
extra smaczne
Wacław 22.10.2011 08:50
pyszne !
jolanta19 13.10.2011 18:53
uwielbiam
mic 08.10.2011 21:03
robiłem ostanio pyszne sa
treonina 28.09.2011 23:39
może być :-)
1j1o1l1a1 28.09.2011 13:54
:) nawet same pyzy tez pyszne:)))
dianix 27.09.2011 16:15
Podobne, bo robione jednego dnia (dzis) zreszta napisalam to przy jednym z przepisów. Specjalnie sa zdjecia przekrojonych pyzów!
Jarlin 27.09.2011 15:27
Pyzy z mięsem, a zdjęcia podobne jak przy pyzach z pasztetem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak