Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI BISZKOPTOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka krupczatka 6 dag.
masło 3 łyżki
jajko 2 sztuki
sól - -
koperek - -

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI BISZKOPTOWE

Masło utrzeć, dodając po jednym żółtku a następnie sól.
Na wierzch wylać białka, białka opruszyć mąką, dodać koper, wymieszać.

Łyżką formować kluski i kłaść na osolony wrzątek.

Gotowe polać roztopionym masłem i posypać natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.12.2012 13:59
extra
Henryka2 27.09.2011 22:27
Muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak