Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela pokrojona na plastry grubości 1 cm 40 dag
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 5 łyżek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
olej 0,25 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Z jajek, mąki i ½ szklanki wody zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić czosnkiem, papryka i solą. Plastry mortadeli zanurzać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać gorące z pikantną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.08.2011 13:04
wspaniały przepis
agata1722
agata1722 20.08.2011 13:04
wspaniały przepis
agnieszka214 20.08.2011 06:34
smaczne
Sylwia41 04.08.2011 09:30
W sumie cos fajnego z niczego ;))
evita0007 15.04.2011 19:56
apetyczne :-)
AgaS10 13.02.2011 08:05
robię podobne:)
berys18 08.02.2011 09:56
ciekawy pomysł
szajba2 02.01.2011 14:43
jadłem to dawno temu
Barbara55 07.07.2010 18:29
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak