Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTINKI Z ŁOSOSIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 150 gram
jogurt naturalny 3 łyzki
koperek 2 łyzki
cytryna 1/2 łyżeczki
łosoś wędzony plastry 100 gram
pieczywo 10 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: TARTINKI Z ŁOSOSIEM

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny i posiekanym drobno koperkiem. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo.
Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 28.09.2011 08:29
Wolę łososia z mascarpone, ale Twoja tartinka też wygląda ok:-)
treonina 27.09.2011 21:30
boskie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak