Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 7
żółtko jajek 2
sól szczypta
cukier puder 20 dag
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

składniki to na ciasto a do przęłożenia to marmolada


Do białek dodać sól, ubić je na sztywną pianę i dalej ubijając wsypywając przesiany cukier puder. Do gęstej i lśniącej masy dodać zółtka i lekko wymieszać razem z mąką przesianą z proszkiem. Na blasze natłuszczonej i wysypanej mąką formować okrągłe ciasteczka i piec na jaznozłoty kolor w 180C. Po upieczeniu połowę ciastęk posmarować marmoladą i składać po dwa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak