Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 torebki
mięso mielone 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
kalafior 1 sztuka
ser żółty 20 dag
tłuszcz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy i podduszamy na tłuszczu, dodajemy mięso mielone, pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażamy i doprawiamy.
Krok 1 - Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa foto
2
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa foto
3
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: ryż, mięso mielone ...
Krok 3 - Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa foto
4
... kalafior, ser żółty. Wierzch posypujemy curry. Całość zapiekamy.
Krok 4 - Zapiekanka ryżowo-kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 13.12.2011 08:51
super,z kalafiorem dawno nie jadłem
ewasylwia 27.09.2011 11:23
lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak