Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
Farsz:
mięso mielone 0,5 kg
cebula czerwona 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
zielona papryka 1 strąk
pieczarki 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidor 1 szt
masło do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
oregano do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i fasolą

Jajka, mleko,wodę, mąkę i oliwę miksujemy na jednolite ciasto z którego smażymy cienkie naleśniki na patelni bez tłuszczu.Cebule, pieczarki, seler i paprykę oczyszczamy i drobno kroimy. a następnie podsmażamy na maśle. Na drugiej patelni podsmażamy masło, zlewamy nadmiar tłuszczu i dodajemy warzywa.Obieramy pomidora, kroimy na kawałki i dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 45 min.Kiedy farsz przestygnie, nakładamy go na naleśniki, zawijamy. Podsmażamy na patelni lub zapiekamy w piekarniku. Podajemy na gorąco. Możemy posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak