Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
pieczarki 200 gram
cebula 5 sztuk
sól
pieprz
czosnek
smalec 20 gram
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: szynka

mięso nacieramy solą,czosnkiem,skrapiamy oliwą i zostawiamy z marynacie ok 3 godzin.Szynkę obsmażamy na złoty kolor na smalcu,dodajemy cebulę(przekrojoną tylko w pół-również podsmażamy).Całość zalewamy litrem wody i dusimy pod przykryciem ok 2 godzin(aż mięso będzie kruche).Doprawiamy do smaku i dodajemy podsmażone pieczarki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 09.11.2011 06:56
pycha:)
MAR3STA 29.10.2011 22:36
pyszny obiadek
eduszo
eduszo 09.10.2011 19:03
Ale by się zjadło.
gusia1000 27.09.2011 15:08
Warta głosu.
kejt2 27.09.2011 14:54
Swietna
kriso 26.09.2011 21:58
pychota
Monika111 26.09.2011 20:09
Pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak