Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z lanym ciastem z otrębami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 mała
jajko 1 sztuka
otręby pszenne 4 łyżki
mąka pszenna
koperek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z lanym ciastem z otrębami

Kroki postępowania

1
Warzywa pokroić w kostkę i ugotować w wywarze.
Krok 1 - Rosołek z lanym ciastem z otrębami foto
2
Z jajka, otrąb i mąki przygotować lane ciasto.
Krok 2 - Rosołek z lanym ciastem z otrębami foto
3
Gdy będzie za gęste to należy dodać trochę wody i wymieszać.
Krok 3 - Rosołek z lanym ciastem z otrębami foto
4
Gdy warzywa będą miękkie dodawać do wywaru ciasto tak by powstawały lane kluseczki.
Krok 4 - Rosołek z lanym ciastem z otrębami foto
5
Na koniec doprawić przyprawami i koperkiem.
Krok 5 - Rosołek z lanym ciastem z otrębami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.07.2012 19:39
Pychota!
bami 25.02.2012 01:13
Bardzo ciekawe te otrębowe kluseczki :)
IKrakowianka 17.01.2012 14:57
pycha!
Mariusz10 06.01.2012 11:08
super
ilka_86 16.11.2011 15:34
pyszny
Smakosz6 09.11.2011 10:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak