Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w ziołach

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
oliwa
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
cebula 1 szt
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w ziołach

Mięso poćwiartować na kawałki. Włożyć do miski, polać oliwą. Natrzeć zgniecionym czosnkiem, obłożyć pokrojoną cebulą. Przyprawić w/w przyprawami. Odłożyć na min. 1 h do lodówki. Piec w rękawie w temp. 180 C w piekarniku przez ok 60 min lub w garnku na gazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.07.2012 11:02
wygląda apetycznie
olkaaa 31.03.2012 11:19
extra
Ewelina38 21.03.2012 19:59
w takim zestawieniu mięsko zapewne smakuje wyśmienicie
cooleczka 13.01.2012 10:36
takie aromatyczne mięsko - pycha:) a jak ładnie wygląda
BernadettaP 08.11.2011 09:03
Bardzo apetycznie wygląda :-)
teresa18 20.10.2011 13:40
wyśmienita
Rybciia 19.10.2011 23:01
musi być pyszna
przejs 27.09.2011 14:39
oooo...ja własnie na etapie eksperymentowania z mięsiwami , więc chyba sie zainspiruję :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak