Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
rzodkiewki 8 szt
papryka czerwona 1 szt
jogurt naturalny 300 ml
sos koperkowy 1 op.
granat 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu

Kroki postępowania

1
Połowę kapusty pekińskiej szatkujemy robotem Bosch.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu foto
2
Na tarce warzywnej ścieramy również rzodkiewki i paprykę.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu foto
3
Dodajemy sos koperkowy zrobiony z opakowania sosu koperkowego wymieszanego z 300 ml jogurtu naturalnego, dokładnie wszystko mieszamy.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu foto
4
Wyciskamy sok z połowy owocu granatu, posypujemy również ziarnami granatu, dekorujemy zieloną pietruszką.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, papryki z pestkami granatu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 04.10.2011 21:56
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak