Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 sztuk
mięso mielone 400 g
kucharek dp smaku
pieprz do smaku
rosół warzywny 1 szklanka
sól do smaku
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

papryki wydrążamy

mięso mielone mieszamy z ryżem, doprawiamy, napełniamy nim paprykę

paprykę układamy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, podlewamy rosołem, delikatnie solimy

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-60 minut (zależnie od grubości papryki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 27.09.2012 14:04
lubię taką paprykę ;)
kasienka23 26.04.2012 21:13
pyszna
kate.500 23.04.2012 14:10
super
mikrusiak 26.09.2011 17:43
też taką robię...:) polecam...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak