Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle indycze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
grzyby 30 dag
cebula biała
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 1/2 szkl
sól
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle indycze

Umyte i osuszone mięso pociąć na kotlety.Rozbić i przyprawić. Obsmażyć na połowie oleju. Włożyć do rondla. Grzyby pociąć na paski .Na pozostałym oleju zeszklić cebulę posiekaną w kostkę ,dodać grzyby i podsmażyć. Następnie dodać do mięsa.Włożyć liść oraz podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Zaprawić śmietaną, Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.12.2010 10:46
super
iwona332 02.12.2010 10:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak