Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z chałki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 duze kromki chalki
pól szkl mleka
łyżeczka miodu
szczypta soli
łyżka masła
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z chałki

Jajko roztrzepać z mlekiem, połączyć z miodem i solą. Obtoczyc w nim kromki chałki, pozostawić na 10 minut, aby pieczywo wchłonęlo cały płyn. Na dużej patelni roztopić masło z olejem. Ułożyć chałkę i smażyć na małym ogniu do lekkiego zarumienienia. Podować ciepłe posypane cukrem pudrem, z konfiturą lub syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 21.06.2011 22:02
słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak