Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z jeżynami i malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mąka ziemniaczana pół szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
jeżyny 20 dag
maliny świeże 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jeżynami i malinami

Cukier wsypać do miski, wbić jajka. Mieszać do uzyskania puszystej masy. Wymieszać w osobnej misce obie mąk i proszek do pieczenia. Dodać do miski z masą z jajek i cukru. Roztopić margarynę w osobnym rondelku.Ostudzić. Gdy będzie już zimna wlać do ciasta. Wymieszać mikserem. Wylać takie ciasto na tortownicę wysmarowaną masłem i obsypanej bułką tarą. Ułożyć na cieście jeżyny i maliny. Piec ok. 50 minut w 180 st. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.09.2012 10:15
super
KasiaK90 21.10.2011 19:17
pycha
malaczarna23 15.10.2011 07:37
pycha
tomek18 15.10.2011 07:36
wyśmienite
Kate131 28.09.2011 07:10
pycha
FAFIK 27.09.2011 07:22
Ale pyszne!
suzana 26.09.2011 14:29
wspaniałe
Renia1 26.09.2011 14:01
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak