Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dkg
włoszczyzna mrożona 1/2 opak
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 1 szkl
bulion 1 szkl
olej
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso opłukać,pokroić w plastry i rozbić,na oleju obsmażyć na rumiano i przełożyć do rondla,na tym oleju zeszklić też warzywa z włoszczyzny,zalać bulionem,zagotować i przełożyć do mięsa,składniki w rondlu wymieszać z koncentratem pomidorowym i podlać winem,dodać do smaku listek laurowy i ziele angielskie,doprawić solą i pieprzem,bitki dusić na wolnym ogniu około godzinę ,podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak