Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki(kapelusze) faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
jajko 6 szt
natka pietruszki do dekoracji
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki(kapelusze) faszerowane

Pieczarki opłukać w zimnej wodzie,trzonki wykroić,następnie rozdrobnić ich i dodać cebulę i poddusić na patelni,przyprawić solą i pieprzem.Jajka ugotować na twarod.Pieczarki z cebula podduszone,jajka ugotowane przepościć przez maszynkę,przyprawić,dodać natkę pietruszki,wymieszać i nadziewać kapelusze pieczarek.Od strony farszu maczać w bułce tartej,smażyć na złoty kolor stroną nadziewaną.Następnie podlać wodą i dusić ok.20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.01.2012 11:31
pyszne,lubię takie
agata1722
agata1722 11.11.2011 00:22
a to dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak