Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z porów z dorszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 5 szt
jajko 1 szt
białe wino 1/8 l
rosół 1/4 l
chrzan tarty 2 łyżeczki
pasta sardelowa 1 łyzeczka
musztarda ostra 1 łyżeczka
tłuszcz do formy 10 dag
śmietana kremówka 30 dag
sok z cytryny do smaku
zioła siekane 2 dag
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z porów z dorszem

Oczyszczoną rybę skropić sokiem z cytryny,posolić i włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy su fletowej.Umyte pory pokroić w talarki,gotować je przez 10minut w rosole,następnie wyjąć i ułożyć na filetach z dorsza.Śmietanę rozmieszać z pastą sardelowa,żółtkiem,musztardą,chrzanem i ziołami.Przygotowanym sosem polać pory.Potrawę dusić około 20-30minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak