Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z fetą i rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
rukola 40 gram
pieprz do smaku
ser feta 4 łyżki
jajko 1 sztuka
ketchup pikantny 2 łyżki
mleko 2 łyżki
mąka 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z fetą i rukolą

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na 4 części. Każdą w środku naciąć, tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku pieprzem i ewentualnie solą.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z fetą i rukolą foto
2
W każdą kieszonkę z mięsa włożyć po trochu rukoli i po 1 łyżce sera. Docisnąć, żeby kieszonki się zamknęły.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z fetą i rukolą foto
3
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem, ketchupem i mąką. Porcje mięsa zamaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z fetą i rukolą foto
4
Smażyć na rumiano z każdej strony na małym ogniu.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z fetą i rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.04.2014 13:08
pyszna propozycja, fajne połączenie składników
Sroczka 11.05.2013 21:59
Pysznie przygotowane mięsko.
Grazyna0211 19.05.2012 11:23
to napewno jest pyszne danie
pacpaw 09.05.2012 21:46
apetyczna
Weronika_eM 09.02.2012 21:48
smakowite
maryśka 13.10.2011 12:34
fajny pomysł
maryśka 13.10.2011 12:34
fajny pomysł
Jolanta_P-S 29.09.2011 07:44
Fajna propozycja na drób
Renia1 26.09.2011 14:07
ooo super pomysl
BernadettaP 26.09.2011 11:04
Smakowicie wyglądają :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak