Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki rybne po myśliwsku z kapustą i jałowcem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1000 g
kapusta włoska 1 główka
masło 50 g
śmietana 200 ml
ser ementaler 100 g
sok z cytryny do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy 10 g
Owoc jałowca cały Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki rybne po myśliwsku z kapustą i jałowcem

Kapustę obgotować w osolonej wodzie,zdjąć liście ostudzić.Filety podzielić na porcje,ułożyć w miseczce,polać sokiem z cytryny,osolić,oprószyć pieprzem,dodać liście laurowe,posypać mielonym zielem angielskim i rozgniecionym jałowcem,odstawić na 1.5godziny do lodówki.Wyjąć filety z lodówki każdą porcję obtoczyć w tartym ementalerze i owinąć liściem kapusty.Posmarować masłem żaroodporną formę,ułożyć w niej filety.Stopić resztę masła,polać nim ryby i piec 20minut w 200stopniach.Wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym,przyprawić sola i pieprzem,polać nią pakieciki z rybą.Piec jeszcze ok.15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak