Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po francusku z cytryną i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1000 g
mleko 0.5 szkl
ser królewski 50 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
sok z cytryny do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po francusku z cytryną i żółtym serem

Filety rybne starannie opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem,podzielić na porcje,włożyć na pół godziny do mleka.Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem,skropić sokiem z cytryny,odcisnąć i obtoczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć filety ze wszystkich stron na złotożółty kolor.Ułożyć w płytkim,żaroodpornym naczyniu,obłożyć płatkami masła,posypać świeżo startym żółtym serem.Piekarnik rozgrzać do temperatury ok.160stopni.Rybę zapiekać ok.10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak