Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmel

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 5 czubatych łyżek
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmel

Cukier wsypujemy na patelnię lub do garnka z grubym dnem, dolewamy wodę, mieszamy, zagotowujemy. Gdy cukier zacznie zmieniać barwę na brązową, poruszamy patelnią tak, aby kolory dokładnie się wymieszały (w trakcie gotowania nie mieszamy cukru). Gdy karmel trochę ostygnie, używamy go do dekoracji deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.01.2012 16:14
Tylko go robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak