Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
miód 1 łyżka
pieprz
sól
pierś z kurczaka 2 sztuki
Marynata do mięs słodko - kwaśna
mąka
cebula 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
bulion drobiowy 1 szklanka
fasolka szparagowa garść
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Mięso kroimy na kawałeczki. Marynatę mieszamy
z olejem i miodem. Dodajemy dwie łyżki wody.
W powstałej marynacie marynujemy dwie godziny mięso.
Wyjmujemy z marynaty i smażymy. Przekładamy do garnka.
Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i w plasterki
marchewkę. Przekładamy do mięsa. Dodajemy pozostałe
przyprawy, koncentrat pomidory i bulion. Po 15 minutach dodajmy sparzoną
gorącą wodą fasolkę. Wszystko dusimy 20 minut na małym
ogniu. Świetnie smakuje z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.10.2013 21:58
Dobre jadło.
jolaxa1 02.01.2012 13:19
super
jolita 29.09.2011 07:59
mniam mniam
Emilia22 26.09.2011 08:40
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak