Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pikantnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
estragon 1/2 łyżeczki
mąka
pieczarki 20 dag
cebula 2 sztuki
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pikantnym

Mięso kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy.
Delikatnie rozbijamy. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy
pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do
mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy i bulion.
Duzimy na małym ogniu około 30 minut. Po tym
czasie dodajemy okrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy następne 30 minut. Gotowy sos zagęszczamy
mąką wymieszaną z wodą. Podajemy z ziemniakami
lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.10.2013 21:57
Tylko tak robić i jeść.
Andysz 01.05.2012 21:36
rewelacja;)
Weronika_eM 26.09.2011 21:28
mniam mniam
Beatris 26.09.2011 10:21
Proste i smaczne. Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak