Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia 3 pęczki
orzeszki piniowe 20 dag
oliwa 100 ml
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
parmezan starty pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pesto

Bazylię umyj, osusz, oberwij listki.
Orzeszki piniowe podpiecz na suchej patelni aż będą brązowe.
Czosnek obierz, przecisnij przez praskę.
Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zmiksuj na sos.
Dopraw do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak