Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiełbaską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 4 plastry chudej
kiełbasa śląska 2 laski
Musztarda grillowa Prymat 4 łyżki
pieczarki 5 średniej wielkości
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczywo razowe 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiełbaską

Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki.Kiełbaski opłukać i przekroić na połówki.Plastry mięsa rozbić tłuczkiem na kotlety,posolić i popieprzyć. Każdy kotlet posmarować łyżką musztardy i położyć kawałek kiełbaski.Zawinąć w zgrabne roladki i spiąć wykałaczką.Roladki posypać solą i pieprzem, usmażyć na rumiano z każdej strony . Do mięsa dodać pieczarki lekko posolić i popieprzyć.Chwilę smażyć i podlać wodą .Dusić ok. 25-30 minut dodać pokruszone pieczywo.Trzymamy na ogniu przez ok. 5 minut i gotowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 06.06.2012 21:11
fajne
Grażyna13 16.02.2012 09:37
Robię podobne, pycha :)
smakowita 11.02.2012 14:22
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 19.01.2012 20:26
wyglądają ładnie
Ania67 09.01.2012 21:19
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak