Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe bitki w sosie z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1/2 kg chudej
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna do panierowania
cukinia 1 mała
cebula 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe bitki w sosie z cukinii

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Pokroić na małe plasterki. Lekko rozbić tłuczkiem ,posolić i popieprzyć .Panierować w mące i usmażyć na rumiano z obu stron -usmażone przełożyć na talerz. Umyta cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Na pozostały tłuszcz ze smażenia mięsa wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć przez ok. 5 minut.Przełożyć kotlety do warzyw ,podlać wodą i lekko posolić .Dusić do miękkości mięsa .Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.07.2013 22:11
Jak ja dawno bitek nie jadłam, mniam
PaniMISIOWA 06.06.2012 21:12
oryginalne
Katarzyna59 12.05.2012 15:19
apetyczne
bernadetta2 08.05.2012 19:05
pycha
Mati13 11.03.2012 19:50
wspaniałe
smakowita 11.02.2012 14:22
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak