Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta na słodko-kwaśno

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 1/4 szklanki
jabłko 1 duże
ocet winny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1
woda 1/2 litra
kapusta czerwona 1/2 średniej główki

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta na słodko-kwaśno

Go garnka wlać wodę i zagotować.Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i poszatkować. Usunąć stwardniałe części liści i głąb.Opłukaną kapustę wrzucić na wrzątek.Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Kapustę lekko posolić i posłodzić. Dodać liść laurowy ,pokrojone jabłko ,rodzynki i dusić do miękkości .Jabłko powinno się rozgotować .Na koniec doprawić do smaku solą,cukrem i octem.Kapusta musi mieć smak słodko kwaśny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.02.2014 20:48
przepyszna kapustka
plocia 03.11.2012 23:32
Uwielbiam czerwoną kapustę, ostatnio ciągle ją jadam
Katarzyna59 29.08.2012 20:11
pyszności
PaniMISIOWA 07.06.2012 10:35
apetyczna
motyl 11.03.2012 13:23
smaczna
smakowita 11.02.2012 14:23
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Adamorek 29.11.2011 22:46
świetna do rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak