Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z dzika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z dzika 4
pieprz 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
piwo 1/2 szklanki
rozgniecione ziarna jałowca 4
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z dzika

Z pieprzu, oleju, piwa, ziół prowansalskich i jałowca sporządzić zalewę. Kotlety rozbić i włożyć do zalewy na 1 dzień przez smażeniem. Po wyjęciu z zalewy dobrze nasmarować przyprawą z grilla. Podczas smażenia polewać piwem. Piec z każdej strony 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak