Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy 1 kg
marchew 20 dkg
brokuły 20 dkg
żółtko jajek 2 sztuki
natka pietruszki 1 opakowanie
sól do smaku
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina nadziewana

Marchew i brokuła ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić drobno, wymieszać z bułką tartą oraz natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W mięsie wyciąć kieszeń, włożyć do niej farsz. Związać nicią bawełnianą, natrzeć solą i pieprzem. Piec przez półtorej godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.10.2011 22:44
super obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak